Complexe projecten en problemen hebben vrijwel altijd baat bij de beginselen van design thinking. Ik ben dan ook een groot fan van ‘leren door te creëren’ en ‘denken met je handen’ (en heb er het DESIGN deel van het drieluik over geschreven).
De design thinker werkt zelden alleen. Eén van de kernelementen van design thinking is het zogenaamde ‘interdisciplinaire team‘. In dit tijdelijke team zit alle kwaliteiten op het probleem te doorgronden en het bijbehorende oplossing te realiseren.
Kernteam
In het design thinking team nemen sowieso de klant deel (veelal de markt- en de productdeskundige). daarbij is het van vitaal belang dat we de (eind)gebruiker aan boord halen. Degene die het probleem ervaart is van grote waarde bij het tackelen ervan.
Zelf neem ik veelal de rol van design thinking lead op me, waar nodig aangevuld met de rol van scrum master, storyteller of marketeer.
Specialismen
Het interdisciplinaire team wordt waar nodig aangevuld met externe kennis en kunde. Ik beschik over een groot netwerk van specialisten, waarmee ik in wisselende samenstelling topteams heb gebouwd.
Onder de specialisten waar ik mee werk zitten onder meer:
– Industrieel ontwerpers
– Developers en programmeurs
– UX en UI designers
– Tekstschrijvers
– Fotografen
– Grafisch ontwerpers
– Lean (master) black belts
– Agile coaches en scrum masters
– Marketeers en sales specialisten
– en meer…
Deze specialisten zijn beschikbaar op freelance/projectbasis.