De workshops zijn écht maatwerk

” Gerjon is een erg professionele en prettig Agile partner om mee samen te werken. Naast het feit dat hij helder zijn eigen expertise en kennis deelt, geeft hij de ander veel ruimte voor input en denkt hij écht met je mee. Je kunt merken dat hij graag samen met anderen iets wil opbouwen en/of verbeteren. Hij besteedt hier dan ook veel zorg aan. Gerjon wist in mijn eigen team meteen het vertrouwen van de teamleden en klant te winnen, wat resulteerde in een erg prettige samenwerking en een effectieve workshop. Ook stimuleert hij mij als scrum master om meer na te denken over bepaalde thema’s uit de workshop, over welke verbeterslagen we kunnen maken als team en hoe we dit doen.

In Mei 2021 hebben wij gebruik mogen maken van Gerjon’s expertise. Hij is in de arm genomen om meerdere Agile/Scrum workshops te verzorgen en de werkwijze organisatie-breed onder de loep te nemen.
Voorafgaand aan een workshop investeert Gerjon tijd en aandacht om een beeld te krijgen van de huidige situatie van het team. Tijdens het één-op-één gesprek is er o.a. gekeken naar de werkvorm die het team hanteert en welke partijen en klanten erbij betrokken zijn. Het is een erg fijn gesprek waarbij Gerjon razendsnel een helder beeld had van de situatie en de uitdagingen.

Ik heb vervolgens samen met Gerjon een workshop uitgedacht, waarbij de actuele vraagstukken van het team een centrale rol spelen. Ik krijg hierbij alle ruimte om vragen te stellen en samen hebben we een prachtige workshop in elkaar gezet. Naast het feit dat de workshop voor het team een groot succes bleek, was het voor mij persoonlijk ook een enorme kans om mijn kennis en kunde met hulp van Gerjon te verbeteren doordat ik de ruimte kreeg voor mijn eigen input. Gerjon improviseerde ter plekke leuke en effectieve oefeningen en mini-workshops. Dit alles maakte het voor mij zeer waardevol en een erg fijne samenwerking.

Tijdens de workshop wist Gerjon snel en kundig het vertrouwen bij het team te winnen, waardoor er meteen een open en eerlijke sfeer ontstond. Het was een intensieve maar erg nuttige workshop waar een hernieuwd focus en nieuwe doelen uit voortvloeide. Waar ik de teamdoelen heb opgepakt, ging Gerjon aan de slag met de team overstijgende doelen, in samenspel met onder meer de directie en de klant.

Ook in de nazorg van de workshop blijft Gerjon nauw betrokken. Er zijn regelmatig check-ups, zowel telefonisch als per e-mail. Dit geeft mij echt het vertrouwen dat er een verandering ingang is gezet die ten goede komt aan de hele organisatie.

Gerjon is tot slot een echte aanpakker, die teams én management snel en professioneel helpt om stappen te zetten. Waarbij hij vooral mensen helpt door ze in hun kracht te zetten en hen ook individueel te ondersteunen. ”

Guusje Kuijsten
Scrum Master Dolphiq BV